VISSZA A HÍREK OLDALRA

LEA Ceramiche – Pigmenti

Szerző: sferakeramia
LEA Ceramiche - Pigmenti

Bemutatjuk a LEA Ceramiche Cersaie 2022 kiállításán debütáló vékonyított színes kerámiaburkolatait és végig vezetünk egy nemrég elkészült magánházon, ahol a megrendelői igényekre reflektálva harmonikusan válogattuk össze gyárcsoportunk kínálatából a tervezőkkel a szükséges méretű és vastagságú lapokat kül- és beltérre falra, padlóra és homlokzatra.

A 2022 Cersaie-on lenyűgöző kollekciókat mutatott be a Panaria gyárcsoport. Az új kollekciók közül elsőként a Pigmentit mutatjuk be részletesen. A Ferruccio Lavianival közösen megalkotott Pigmenti széria a kerámiagyártás legtisztább, legősibb eredetéhez nyúl vissza színhasználatával, amelyet a LEA Ceramiche hosszú évek során kutatás-fejlesztésbe fektetett tudásával ötvöz. A széria megalkotása során Sol LeWitt amerikai művész és David Tremlett brit fotós és szobrász anyag és színtanulmányai  is inspirációként szolgáltak

Pigmenti lapcsalád 12 különböző természetben is megjelenő színárnyalatú nagytáblás kerámiaburkolatot tartalmaz.  A kollekció 3,5 mm vastag Slimtech lapokból áll, a bemutatott ultravékony Slimtech kerámia táblák jelenleg a világ legfenntarthatóbb kerámiatermékei, 100%-ban szénsemlegesek. A kollekció színtervezése során Laviani és a LEA Ceramiche arra törekedett, hogy a lapok önmagukban is és egymással kombinálva is használhatók legyenek.

Pigmenti vékonyított nagytáblás kerámia lapok beltéri padló- és falburkolásra, valamint ragasztott homlokzat burkolatként is használhatók. A 3,5 mm vastagságú alaplapok 50×100, 100×100 és 100×300 cm méretben érhetők el.

A kollekció 3,5 mm vastag dekor mozaik lapokkal egészülnek ki. A mozaik lapok  téglalap alakúak, két féle színű lap összeállításként vagy önállóan hálós, téglakötésre emlékeztető és halszálka mintázatban is felhasználhatók. A kollekció további különlegessége, hogy a lapok szuper matt felületképzéssel, R10 csúszásgátlással készülnek. Úgy, mint a LEA Ceramiche összes többi alapkollekciójával a Pigmenti szériaival is felár nélkül biztosíthatjuk az egészséges és biztonságos térhasználatot; a lapok antibakteriális PROTECT védelemmel készülnek.

https://sferakeramia.hu/termek/pigmenti/
Oszd meg másokkal cikkünket: