GYIK

Kültér - Homlokzat: Ragasztott homlokzati rendszer esetén a 3,5 mm vastag lapok ajánlottak, míg átszellőztetett, szerelt homlokzati rendszerek esetén 5,5 mm vastag lapokat javasoljuk.
Kültér - Padló: 10 és 14 mm vastag termékeinket ragasztva, 20 mm vastag termékeinket álpadlós rendszerben javasoljuk.
Beltér: Beltéren bármely vastagságú lap alkalmazható, bármely felületen. (Fal, padló, konyha pult, bútor, kandalló, stb.) ez alól kivétel a 3,5 mm vastagságú lap, ennek padlóra burkolását maximum 100x100 cm-es méretben ajánljuk.
A termékeket általában 1250 fokon égetik ki, így hőállóak.
A termékek sav- és lúgállóak, különleges takarítási módot nem igényelnek. További információkért, kérjük lapozza fel a letölthető dokumentumok közül a Kerlite Technikai katalógusunkat.
A vékonyított lapok hátoldalán levő üvegszövet megóvja a lapokat, ezáltal vandál biztosak is lesznek homlokzaton. Konyhapult esetén az éleknél kell odafigyelni, mivel itt a gérbevágás folyamán elvékonyodik a lap. Amennyiben ennek a területnek ütődik valami erősen, abban az esetben megpattanhat az éle. Ajánlott élvérő használata.
Kérjük lapozza fel a letölthető dokumentumok közül, Kerlite Technikai katalógusunkat, melyben a fogadófelületnek megfelelő ragasztók kerülnek felsorolásra.
Minden esetben szükséges a fuga használata, falon minimum 2 mm, míg padlón 3 mm vastag fugát javaslunk. További információkért kérjük keresse fel KErlite Technikai katalógusunkat a letölthető dokumentumoknál.
A lapok megfelelő keménységű, nedvességtartalmú és sík fogadófelületre ragaszthatóak. Burkolás során javasolt a fogadó felületet is és a lapot is megkenni ragasztóval.
A vékonyított lapok nagy része egy 0,5 mm vastag háló ragasztással kerül forgalomba. Ezt a réteget a lap teljes felületének hátoldalára ragasztják, ami a burkolást követően egy plusz biztonságot ad a lap teljes élettartamát illetően.
Gérbevágással, összecsiszolással vagy akár "ráborítással" is illeszthetőek a termékek a sarok részeken.
Anyagában színezett lapok esetén nem. Amennyiben a termék nem teljes anyagában színezett, úgy egy minimális eltérés látható a lapfelszín és a "test" között, de ezek igazán sötét lapok esetén hangsúlyosabbak.
Igen, de fontos, hogy a fogadó felület megfelelő keménységű, nedvességtartalmú és sík legyen. Amennyiben padlóburkolatként alkalmazza, meglevő burkolatra a terméket, úgy kérjük keresse fel Kerlite Easy rendszerünket, amely egy száraz koszmentes burkolási forma.
Lényegében ugyan azt jelenti, gyáranként más a megnevezése, matt és selyemfényű lapok esetén használják. Általában ennek ellentéte a Glossy vagy Lux felület, ami egy tükörfényest jelent.
R9- R13-ig cipős csúszásgátlási és A-B-C jelekkel jelöljük a mezítlábas csúszásgátlás értékeit. A lapok csúszásgátló tulajdonságait a kollekciók technikai adatlapjaik tartalmazzák.
Lakossági felhasználás esetén minimum R10B, míg közületi esetén R11C tulajdonságú lapok felhasználását javasoljuk.
A termékek kopásállóságára felhasználástól függően 10-20 év garanciát vállal a Panaria Group gyárcsoport.
A kerámia lap két rétegből áll össze, egy hordozórétegből és a felső felületén levő máz rétegből.
A kerámia lap teljes keresztmetszetében ugyanaz az alapanyagtartalom található.
A nagytáblás burkolatok fakalodákban szállíthatóak, a termék sértetlen szállítását és könyebb mozgatását így tudjuk biztosítani.
120x120-as lapméret felett szükséges kalodaköltséget fizetni.
Kizárólag fektetve, egymásra maximum 3 db kaloda helyezhető. A kaloda pontos méretéről rendelés esetén tudunk információt adni, mivel ez eltérő. Kalodák részletes leírásáért kérjük tekintse meg a Kaloda kisokosunkat a letölthető dokumentumoknál.
Nem, sajnos visszaváltásra nincs lehetőség.
Lapméret és vastagságtól függ. 6,5 mm vastag lapok esetén 56,16m2, 5,5 mm vastag lapok esetén 39m2, míg 3,5 mm vastag lapok esetén 60m2 helyezhető egy kalodába.
Igen, hiszen az az egy lap, így tud sérülésmentesen megérkezni.
Viszonteladónként eltérő lehet. Lehetőség van Budapesten, logisztikai raktárból történő felvételre.
A termékeket rendelésre szállítjuk be, minden esetben raktárkészlet információt kérünk a gyártól a pontos termékek és mennyiség ismeretében. Amennyiben a gyárban elérhető a termék, úgy rendelés esetén 3 hét alatt behozatalra kerül Magyarországra.
Igen, termékektől és felhasználástól függően 5-20 év garanciát vállal a Panaria Group a kerámia burkolatok kopás- és fagyállóságára.