VISSZA A HÍREK OLDALRA

Rendszerben gondolkozunk

Szerző: sferakeramia

Bemutatjuk a közelmúltban elkészült referenciánkat, ahol a kül- és beltéri felületképző anyagokat a SFERA Kerámia burkolatai közül válogatták ki a tulajdonosok, akik egyben az épület kivitelezői és beruházói is. A több, mint 20 éves kivitelezési tapasztalattal rendelkező Uni-Invest Kft több irodaváltás és belvárosi környezetben töltött évek után úgy döntött, hogy a nyüzsgő városi környezetet nyugalmas zöldövezetben töltött mindennapokra cseréli.

Az Uni-Invest Kft új irodaházát egy év leforgása alatt valósították meg saját beruházásban, saját kollégáik bevonásával. Elképzeléseik létrehozásában Bagi Zoltán építész és Károlyi Szilvia belsőépítész tervezők segítették az Uni-Invest Kft csapatát. Az épület tervezése során a legfontosabb szempont az volt, hogy egy olyan környezetet hozzanak létre, ahol nap-mint-nap örömmel töltik az idejük jelentős részét, amely mindannyiuk közérzetére és munkájára jó hatással van és amely a belső egyensúlyuk fenntartását segíti. A kétszintes irodaház AA++ energetikai besorolása, passzívház rendszere és korszerű anyaghasználata is ezt a célt segíti.

A kétszintes épülettömeg három egymástól jól elkülöníthető épületrészre osztott, az épületrészek egymástól elválasztva használhatók. A ház izgalmasan megmozgatott homlokzati felületeire a SFERA Kerámia háromféle vékonyított nagytáblás homlokzatburkolatát választottak a tulajdonsok.

Nagytáblás kerámiaburkolataink  jelenleg a piacon egyedüliként rendelkeznek

a homlokzati alkalmazáshoz szükséges ÉMI és TÜV bevizsgálással,

így biztonsággal és felelősséggel használhatók.

Az átszellőztetett homlokzaton a Kerlite Lithos Carbon és Moon kőhatású vékonyított kerámiaburkolatok kontrasztos megjelenését a Kerlite Forest Noce meleg árnyalatú, fahatású lapjaival tették természet közelivé. Az irodaépület egyedisége nem csak a homlokzati játékban jelenik meg, hanem a tömegek körül kialakított izgalmas zöldfelületekben is visszaköszön. Többféle zöldfelületi koncepciót – veteményes, gyümölcsös, japánkert, füvesített terület – az időjárási körülményektől függetlenül kényelmesen és biztonságos meg lehet közelíteni 20 mm vastag Panaria Prime Stone és LEA Ceramiche Nextone kültéri burkolatainkon, így az itt dolgozók mindennapjaikat szoros kapcsolatban töltik a természettel.

Az Uni-Invest Kft irodaház belső kialakítása a munkavégzés jellegéhez igazodik; zártabb és nyitottabb tereket hoztak létre a különböző munkacsoportoknak. Belső közös terekben  és közlekedőkben harmonikus egységet teremt a LEA Ceramiche Nextone Next White padlóburkolat. A beépített bútorok frontján, a konyha hátfalán és az étkező falszakaszain a Concreto Rust nagytáblás burkolat köszön vissza. Az étkezőasztal és a konyhai munkalap időtálló és antibakteriális Kerlite Vanity felületképzése exkluzív megjelenést ad a térnek.

Nagy öröm számunkra, amikor olyan projektek megvalósításához járulhatunk hozzá, ahol a látványos építészeti és belsőépítészeti megoldások pontos kivitelezéssel párosulnak.  A SFERA Kerámiában termékválogatás során rendszerben gondolkozunk, olyan kollekciókat javaslunk, amelyekkel a design egyben tartása mellett lehetőség van a legkülönfélébb műszaki és felhasználási igények teljesítésére. Burkolataink nem csak önmagukban hanem egymással is harmonikus képet teremtenének az épületeken.

Oszd meg másokkal cikkünket: