VISSZA A HÍREK OLDALRA

Nagytáblás kerámia homlokzatburkolatok

Szerző: sferakeramia
átszellőztetett és ragasztott homlokzatburkolás

A nagytáblás lapok az építészeti felületképzés egyik új szegmensébe, a homlokzatburkolás területére vezettek be minket az utóbbi években.

A homlokzatburkolás speciális területe az építőanyag forgalmazásnak, itt nem csak magára a kerámia lapra, hanem az egész mögötte alkalmazott rétegrendre; rögzítésekre, ragasztásra, falszerkezetre és hőszigetelésre speciális szabályok és követelmények vonatkoznak.

Lotus Irodaház, Nagyvárad - Paulinyi and Partners Zrt. /Mérték Ép. Stúdió/
SAP – tervező: Lukács Vikár, foto: Bujnovszky Tamás

Évekkel ezelőtt úgy döntöttünk, hogy végig járjuk ezt az utat és minden magyarországi előírásnak megfelelő szerkezeti rendszert alkotunk meg nagytáblás kerámia burkolatainkkal. ami egyedülálló módon a beépítéshez szükséges összes engedéllyel rendelkezik.
Cotto D’Este Kerlite, LEA Ceramiche Slimtech, Margres Linea, Panaria Zero.3 lapjainkat először kisebb léptékű épületeken, majd nagyobb lakóházakon és középületeken láthattuk viszont.

Budai Villa I. - tervező: NARA Stúdió, Koch Péter
Budai Villa II. - tervező: NARA Stúdió Koch Péter
A SFERA Kerámiában forgalmazott nagytáblás kerámiaburkolatok egyedülálló módon jelenleg a piacon egyedüliként rendelkeznek a homlokzati alkalmazáshoz szükséges ÉMI és TÜV bevizsgálással. Így mind az átszellőztetett, mind a ragasztott homlokzatburkolási rendszerek biztonsággal és felelősséggel tervezhetők be az egyes projektekbe.
Átalakítást tervezte: Lázár Antal DLA | Képek forrása: Facebook

Büszkék vagyunk rá, hogy a Kútvölgyi Kórház épületét Cotto D’Este Elegance Via Montenapoleone 5Plus és Panaria Primestone Sand Prime 5plus lapjainkkal újították meg. A mintegy 7000 m2 homlokzatfelületen átszellőztetett rendszer klipszes rögzítéssel, helyszínen egyedileg vágott lapjainkkal készülhetett el.

Átalakítást tervezte: Lázár Antal DLA | Képek forrása: Facebook
Átalakítást tervezte: Lázár Antal DLA | Képek forrása: Facebook

ÍZELÍTŐ ÁTSZELLŐZTETT HOMLOKZATBURKOLAT KOLLEKCIÓINKBÓL

 

https://sferakeramia.hu/termek/limestone/
https://sferakeramia.hu/termek/waterfall/
Oszd meg másokkal cikkünket: