VISSZA A HÍREK OLDALRA

Magánház, Budapest

Szerző: sferakeramia
bel- és kültéri burkolatok

SFERA Kerámia kínálatában megtalálhatóak különböző felületek burkolására alkalmas, eltérű vastagságú és tulajdonságú kerámialapok. Termékeinkkel lehetőség van arra, hogy a design egyben tartása mellett műszakilag és technológiailag a legkedvezőbb kollekciókat válogathassuk ki; legyen szó kültéri padló- vagy homlokzatburkolatról, beltéri fal- és padlófelületek burkolásáról vagy  nagytáblás kerámialapok bútorlapként való alkalmazásáról.

Bemutatjuk a Bényei Architecture legfrissebb referenciamunkáját, ahol a ház meghatározó építészeti és belsőépítészeti felületképző anyagait a SFERA Kerámia burkolataiból válogatták a tervezők.
Az épületet külső padlóburkolatai 2 cm vastag álpadlós impertek rendszerre készültek a CottoD’Este X-beton kollekció 90×90 lapjaiból, a medence körüli terasz tervezése során ugyancsak a CottoD’Este X-beton 14 mm vastag ragasztott kerámiaburkoltra esett a tervezők választása. A biztonságos kültéri alkalmazás miatt mindkettő lapkollekcióból az érdesített felületű, R11C csúszásgátlással rendelkezőket javasoltuk.

kültéri burkolatok

A ház kontrasztos homlokzati megjelenését nagytáblás vékonyított lapjaink adják. A Bényei Architecture tervezőcsapata  a LEA Ceramiche,  Absolute Total White Satinata 5,5 mm 100×300 cm lapjait átszellőztetett rétegrenddel tervezte meg. A SFERA Kerámiában forgalmazott nagytáblás kerámiaburkolatok, jelenleg a piacon egyedüliként rendelkeznek a homlokzati alkalmazáshoz szükséges ÉMI és TÜV bevizsgálással. Ennek a két bevizsgálásnak köszönhetően nagytáblás kerámiaburkolataink mind az átszellőztetett, mind a ragasztott homlokzatburkolási rendszerrel biztonsággal és felelősséggel tervezhetők be homlokzati felületképző elemként.

Az épület közösségi tereibe a  CottoD’Este X-beton 14 cm vastag lapjai kerültek. A ház belsőépítészetét a Bényei Architecture az utolsó részletekig végig gondolta, ez a lépcső kialakításánál is szépen megmutatkozik. A kétkarú lépcsőnek nem csak a homlok- és járófelületére, hanem az aljára is a LEA Waterfall Gray Flow burkolat került.

 

 

beltéri burkolatok

Az épület többféle hangulatú fürdőszobáját a fekete-fehér színárnyalatú, de különböző design tartalmú burkolatok fogják össze. A fürdőszobai falburkolatok mindegyike nagytáblás vékonyított kerámiaburkolat, megjelenik az egyik fürdőszobában Cotto D’Este balettáncos alakja a Wanderwall kollekció 100×300 cm laptábláján. Izgalmas geometrikus játékot láthatunk a LEA Ceramiche Nest kollekciójából, ahol hatszög alakú vékonyított lapok kontrasztos megjelenésével játszottak a tervezők. Egy klasszikus márvány burkolatú fürdőszoba is helyet kapott a házban LEA Ceramiche Delight Marqina Nero fényes 120×260 cm 6 mm vastag fekete márványlapjaival találkozunk a falakon és ugyanezen széria 120×120 cm-es 6 mm vastag Venato Bianco fényes fehér márványlapjaival a padló felületeken.
SFERA Kerámia nagytáblás lapjainak antibakteriális tulajdonságait kihasználva a tervezők a mosdópult burkolatait is nagytáblás kerámia lapból álmodták meg.

Oszd meg másokkal cikkünket: