VISSZA A HÍREK OLDALRA

Kerámia homlokzatburkolat társasházakon

Szerző: Varga Luca

A közelmúltban elkészült számos társasház referenciáinkból bemutatjuk óbudai projektünket.

A SFERA Kerámiában forgalmazott nagytáblás kerámia homlokzatburkolatok Magyarországon egyedüliként rendelkeznek a homlokzati alkalmazáshoz elengedhetetlen ÉMI és TÜV bevizsgálással, így mind az átszellőztetett, mind a ragasztott homlokzatburkolási rendszereik biztonsággal és felelősséggel tervezhetők be az egyes projektekbe.

A homlokzatburkolás speciális területe az építőanyag forgalmazásnak, itt nem csak magára a kerámialapra, hanem az egész mögötte alkalmazott rétegrendre; rögzítésekre, ragasztásra, falszerkezetre és hőszigetelésre speciális jogszabályok és műszaki követelmények vonatkoznak.

A SFERA Kerámia végig járta ezt az utat és minden magyarországi előírásnak megfelelő szerkezeti rendszert alkotott meg nagytáblás kerámia homlokzatburkolataikra, ennek köszönhetően a kerámia homlokzatburkolás területén jelenleg csak a SFERA Kerámia tudja bemutatni a beépítéshez szükséges összes engedélyt.

SFERA Referencia Waterfront
Waterfront City, Óbuda | Vezető tervező: Hajnal Zsolt, Kendelényi Péter, HAJNAL Építész iroda | Építtető: Biggeorge Property | Foto: Horváth Miklós

Óbuda szívében a Duna-parthoz közel 5 hektáros területen lenyűgöző panorámával valósult meg nemrégiben a Hajnal Építész Iroda tervei alapján a Biggeorge Property társasházfejlesztése. A társasházi épületek kereskedelmi, szolgáltató, vendéglátó és iroda egységekkel valamint smart-city elemekkel a huszonegyedik századi elvárásokat minden szinte kielégítő, vonzó környezetet teremtettek a III. kerületben. A beruházás 9 és 13 emeletes többségében teraszos társasházai egy új városközpontot alakítottak ki a régi szeszgyár iparterület rehabilitálásával. A sakktáblaszerűen elhelyezett épületek több ütemben épületek, a III. ütem épületeinek homlokzatára a Panaria Stone Trace és a LEA Ceramiche Concreto 6 mm vastag 60×120 cm méretű kerámi lapjai kerültek.

SFERA Referencia Waterfront
SFERA Keramia Referencia Waterfront
SFERA Keramia Referencia Waterfront
SFERA Keramia Referencia Waterfront
SFERA Referencia Waterfront
Oszd meg másokkal cikkünket: