VISSZA A HÍREK OLDALRA

Bútorok és kiegészítők kerámiából

Szerző: sferakeramia

Az évek során számos bútor és kiegészítő referenciánk készült el belső terekben, ezek közül hoztunk egy válogatást, hogy tervezési munkáid során te is bátran nyúlj sokoldalú, magas műszaki tulajdonságú termékeinkhez. A SFERA Kerámia nagytáblás vékonyított burkolatai a bútorgyártás kedvelt alapanyagaivá váltak, hiszen megjelenésük változatos textúráknak és felületképzési megoldásoknak köszönhetően minden stílushoz könnyedén hozzá illeszthető. A kerámia lapok pontosan és gyorsan megmunkálhatók, előnyös műszaki tulajdonsággal ruházzák fel a bútorokat.

SFERA Kerámia bemutatóterem, Budapest - belsőépítész tervező: Naadam | Fotó: ASM Foto

A SFERA Kerámia bemutatótermében mi is kihasználtuk a kerámiaburkolataink sokoldalúságát, a padló- és falburkolatok mellett Vörös Virág enteriőr tervező tervei alapján készült el a bemutatótérben térbe helyezett teljesen egészében kerámiával körbeburkolt magasított asztal és a tárgyaló izgalmas geometriájú, tömörfa asztala is kerámia asztallappal.

SFERA Kerámia bemutatóterem, Budapest - belsőépítész tervező: Naadam | Fotó: ASM Foto

Fontosnak tartottuk, hogy vendégeink a téli időszakban a kabátjaikat is kényelmesen el tudjuk helyezni. Varga Luca belsőépítész tervező és Kata Font Home kerámiaburkolatainkból egyedi, játékos fogasrendszert valósított meg számunkra.

tervező: Varga Luca belsőépítész tervező & Kata Font Home | Fotó: Kata Font Home|

Nagytáblás kerámiaburkolataink kedvelt alapanyagok konyhai felhasználás esetén, a konyha alsó-felső szekrénye között készült hátfal mellett lakó- és középületekben is használhatók konyhai munkalapként. A kerámiaburkolatok nem csak hősokkállók, hanem teljes egészében hőállók, tehát ha forró edények hosszabb ideig felületükre kerülnek akkor sem tesznek kárt a lapokban. A kerámialapból készült munkalapok sav- és lúgállók, nem foltosadnak kávé, vörösbor és tea hatására sem. A burkolat felülete az évek múlásával sem karcolódik, nem kopik és a színét sem veszíti el.

Uni-Invest Irodaház , Budapest - tulajdonos, kivitelező: Uni-Invest Kft, építész tervező: Bagi Zoltán, belsőépítész tervező: Károlyi Szilvia| Fotó: ASM Foto
Magánház, Budapest - belsőépítész tervező: Varga Luca | Fotó: Horváth Miklós
Magánház, Budapest - belsőépítész tervező: Bényei Architecture | Fotó: ASM Foto

A SFERA kerámiaburkolatok alapanyagtartalmába belekevert, majd beleégetett ezüstion alapú speciális Microban® keverék meggátolja a baktériumok anyagcseréjét így megelőzi szaporodásukat a lapfelületen. Kerámia lapjaink éjjel-nappal aktív antibakterialitást biztosítanak. Konyhai felhasználás mellett fürdőszobákban, közösségi mosdókban és középületekben is biztonsággal használhatók lapjaink, hiszen a felületükön megtelepedő baktériumok 99 % azonnal elpusztítják. A kerámia lapok hagyományos bútorlapra, WEDI lemezre rádolgozhatók, vízes helyiségekben is időtálló megoldást nyújtanak.

Dr Dent Fogorvosi rendelő, Budapest

Végül pedig egy nemzetközi projekttel zárjuk a sort, ahol a Minax stúdió a keleti kultúra elemeit kiválóan ötvözte e Cotto D’Este Kerlite kerámiaburkolatban rejlő lehetőségekkel a közelmúltban megvalósult shanghai teaházban. A tér meghatározó eleme a Kerlite Vanity Bianco Staturio és Kerlite Pietra d’Iseo 120×260 cm méretű burkolata, amely egy térbe állított lótuszvirágot formáló installációként jelenik meg.

A tér további különlegessége a legyező szerűen kialakított fal- és mennyezetburkolati installáció, amelyhez Kerlite Cement Project 100×300 cm méretű lapok finom színátmenetét használták ki a tervezők. A modern alapanyagból létrehozott tradicionális kínai jelképek magával ragadó, egyedi tér élményt teremtenek.

Oszd meg másokkal cikkünket: