VISSZA A HÍREK OLDALRA

Antibakteriális alapkollekciók

Szerző: sferakeramia
PROTECT

Az utóbbi időszakban az tapasztaljuk, hogy a termék válogatás során két szempont került kiemelten előtérbe; az egyik a fenntarthatóság a másik pedig az antibakterialitás.

Szeretnénk megmutatni, hogy ezeknek az igényeknek kerámiaburkolat kollekcióink hogyan felelnek meg és hogyan tudunk a környezetünk és az ügyfeleink számára is hosszútávon működőképes és felelősségteljes termékeket javasolni.

PROTECT

antibakteriális lapok – Cotto D’Este, LEA Ceramiche, Margres, Panaria Zero.3, Love Tiles, Kerlite, Slimtech, Linea

A Panaria gyárcsoport majdhogynem 10 éve mutatta be először antibakteriális lapcsaládját. Az akkor még csak néhány fal- és padlóburkolat lapkollekciónál elérhető Microban® technológiát mára a Cotto D’Este, Kerlite, LEA Ceramiche, Slimtech, Margres, Linea, Panaria gyárcsoport szinte mindegyik kollekciójánál a világ vezető antibakteriális technológiájának alkalmazásával gyártja. Antibakteriális védelemmel ellátott lapcsaládokat összefoglaló néven PROTECT termékeknek nevezik gyáraink.

A PROTECT termékek alapanyagtartalmába belekevert, majd beleégetett ezüstion alapú speciális Microban® keverék meggátolja a baktériumok anyagcseréjét így megelőzi szaporodásukat a kezelt felületen.  

Az egészséges és biztonságos térhasználatot a PROTECT kerámiával burkolt terekben hosszútávon felár nélkül biztosíthatjuk.

 

A PROTECT lapokba teljes élettartama alatt a nap 24 órájában aktív védőpajzs kerül, mivel nem egy felületi bevonatról van szó, mint pl. a titán-dioxid használatán alapuló technológiák esetében, hanem a teljes lapkeresztmetszetben jelen lévő alapanyagról.
A PROTECT lapjaink éjjel – nappal, mindenféle egyéb hatás pl. UV sugárzás szükségessége nélkül aktív antibakterialitást biztosítanak. A lapcsaládokba belekevert Microban® technológia a baktériumok 99% százalékát képes elpusztítani.

A PROTECT lapokra kerülő baktériumok és mennyiségük az idő elteltével

PROTECT- az alapanyaghoz ezüst-kloridot adnak, melyben a légnedvesség hatására ioncsere jön létre. Az ezüstionok a tárgy felszínén koncentrálódva antibakteriális hatást fejtenek ki: kötést alkotnak a mikróbákkal, felszakítják sejtfalukat, a sejtbe kerülve felgyorsítják a reaktív oxigéngyökök képződését.

A PROTECT lapok a nemzetközi biztonsági előírásoknak és speciális laboratóriumi vizsgálatoknak teljes mértékben megfelelnek, folyamatos védelmet, örök hatékonyságot és minőséget garantálnak.

A PROTECT Microban® technológia hosszútávú megoldást biztosít; a lapok teljes keresztmetszetében jelen van, nem kopik el a legextrémebb igénybevétel során sem. A PROTECT lapcsaládokat antibakteriális fugával kiegészítve felületfolytonos, egészségügyi vagy speciális higiéniás követelmények esetén is a legtöbb jogszabályi előírásnak megfelelően használható.

PROTECT technológiával készült lapok közül szeretnénk kiemelni a LEA legújabb Masterpiece kollekcióját. A Materpiece kollekció amellett, hogy antibakteriális technológiával készül alapanyagkeverékében 40% ban újrahasznosított összetevőket tartalmaz.

Oszd meg másokkal cikkünket: