VISSZA A HÍREK OLDALRA

A világ jelenleg legfentarthatóbb kerámiatermékei

Szerző: sferakeramia
PANARIA Group - Think Zero Kerlite / Zero.3 / Slimtech

A világ energiafogyasztásának 36% és az összes széndioxid kibocsátásnak a 37 %-a az épületekből, otthonokból és az építőiparból származik, ezért kifejezetten fontossá vált, hogy milyen építőanyagokat választunk a lakó- és középületeinkbe. Mi a SFERA Kerámiában fontosnak tartjuk, hogy olyan gyártók képviseletével foglalkozzunk, akik folyamatosan arra törekednek, hogy a fejlesztéseikkel a lehető legfenntarthatóbb termékeket hozzák létre a legkisebb környezet terheléssel.

A PANARIA Group hosszú évek óta minden fejlesztési lépéssel a nulla környezeti behatás felé törekszik, Think Zero programja egy hosszú távú fentarthatósági stratégia része. A SFERA Kerámia gyárcsoportja a PANARIA Group évente esik át az ISO 14001 minnősítésen, emellett GreenGard Gold minősítéssel, Környezetvédelmi terméknyilatkozattal (EPD) rendelkezik és tagja az amerikai és az olasz Környezettudatos Építés Egyesületnek (U.S.GBC , GBC Italia).

A PANARIA Group termékei a Cotto D’Este Kerlite, a Panaria Zero 3. és a LEA Ceramiche Slimtech 3,5 mm vastag kerámialapjai a világ jelenleg legfentarthatóbb kerámiatermékei.

A kerámia az egyik legősibb építőanyagunk, egyszerű recept alapján készül; víz, anyag és tűz felhasználásával többezer éves múltra tekint vissza. Az ősi tudást a mai korszerű technológiákkal felvértezve a kerámiaburkolat ma a tervezők kezében lévő egyik legkörnyezetbarátabb burkolat típus, mivel több, mint 50 éves életciklussal rendelkezik a szőnyeg-, vinyl- és faburkolatok 6,10 és 15 éves életciklusával szemben.

A PANARIA Group vékonyított nagytáblás kerámiaburkolatai a normál kerámiaburkolatokhoz képest gyártás során 65 % kevesebb alapanyagtartalmat, 80% kevesebb víz felhasználást 30% kevesebb energiafelhasználást igényelnek 30% kevesebb széndioxid kibocsátást okoznak és 66 % kevesebb környezetterhelést jelentenek szállítás során.

A nagytáblás vékonyított lapok használata tehát kevesebb víz, kevesebb nyersanyag, kevesebb energia felhasználást jelent, ami kevesebb szennyezést és kevesebb CO2 kibocsátást eredményez.

A Cotto D’Este Kerlite, a Panaria Zero 3. és a LEA Ceramiche Slimtech vékonyított kerámialapok a kedvező környezeti behatás mellett mind esztétikailag, mind műszakilag megfelelnek a legmagasabb építészeti elvárásoknak, széles termék és felület választékot nyújtanak minőségi kompromisszumok nélkül. A SFERA Kerámia gyárcsoportja 360 °os fentarthatósági stratégiával rendelkezik, melynek fókuszában az emberek a környezet áll. A fenti gyártási tudás mellett olyan termék ciklust alkottak meg, amely egyre kevesebb hulladékkal, tehát papír és műanyag csomagolással jár együtt, így törekedve a nulla környezeti behatás felé.

Oszd meg másokkal cikkünket: