VISSZA A HÍREK OLDALRA

8 érv a kerámiaburkolatok mellett

Szerző: Varga Luca

A kerámia burkolatok egészséges és tartós burkolási megoldást kínálnak könnyű karbantartás mellette. Hosszútávon jó választásnak bizonyulnak padló- és falburkolatként beltérben, kültéri padlóburkolatként és homlokzatburkolatként egyaránt, ugyanis a meleg és félmeleg burkolatokkal ellentétben számos kiemelkedő tulajdonsággal bírnak:

1. STABILITÁS

Kerámiaburkolatokkal stabil, tartós felületek létrehozására van lehetőség, mivel a lapokat 1200 °C égetik ki a kerámiaburkolatok  a legmagasabb természetesen előforduló belső és külső hőmérsékleti kitettség esetén is megőrzik eredeti alakjukat és felületi síkságukat, nem zsugorodnak és nem tágulnak. Kerámiával burkolt felületek esetén nincs semmilyen korlátozás a helyiség páratartalmát vagy hőmérsékletét illetően, hiszen ezek a tényezők nem okoznak méretváltozást és nem eredményeznek egyenlőtlen felületet.

2. HIGIÉNIA

Kerámia burkolatok alapanyag összetétele teljesen természetes, ezért nem segítik elő a gombák és más baktériumok szaporodását a felületükön. Nincs szükség semmilyen speciális tisztítószerre, vegyszerre vagy sorozatos utókezelésre ahhoz, hogy a felületükön megtapadt szennyeződést eltávolítsuk, vagy meggátoljuk. Kerámiaburkolattal burkolt terek könnyen és hatékonyan tisztán tarthatók kíméletes háztartási tisztítószerekkel. A SFERA Kerámia burkolatai PROTECT Antibakteriális alapanyag tartalommal készülnek így a nap 24 órájában mindenféle külső behatás nélkül (pl. UV fény) a lep felületre kerülő baktériumok 99% elpusztítják. A technológiáról ITT olvashatsz bővebben. 

3. TARTÓSSÁG ÉS KOPÁSÁLLÓSÁG

Anyagában színezett kerámiaburkolatokban nem okoz visszafordíthatatlan károkat semmilyen éles tárgya, a felületét nem nyomja be egy sokáig egy helyen elhelyezett bútor terhe.A kerámialapok színe az idő múlásával sem fog megfakulni. Mivel egy teljes mértékben sav és lúgálló felületről beszélünk a ráömlő szennyeződések nyomtalanul, könnyedén letakaríthatók.

4. TŰZÁLLÓSÁG

A hagyományos kerámiaburkolatok A1 tűzállósági kategóriába, az üvegszövet hátoldallal ellátott nagytáblás vékonyított kerámiaburkolatok pedig A2 tűzállósági kategóriába tartoznak. Tűz esetén nem fokozzák a bajt, hiszen nem képeznek káros füstanyagot, sok más padló és falburkolattal ellentétben nem jelentenek további tűzveszély forrást a felhasználók számára.

5. ÚJRAHASZNOSÍTHATÓSÁG

Az egyes félmeleg és melegburkolatok újrahasznosíthatók, abban az esetben ha az összetevő rétegeket speciális rendkívül időigényes módon szétszortírozzuk, a kerámiaburkolatoknál erre nincs szükség, mivel egy homogén, természetes alapanyagokból felépülő termékről van szó, amely nem tartalmaz  műanyagokat a gyártási ciklusba való visszavezetés és újrahasznosítás kiválóan megvalósítható. 
A kerámiaburkolatok élettartalma más burkolatfajtákkal összevetve kiemelkedő magas ezért a mai korszerű technológiákkal felvértezve a kerámiaburkolat az egyik legkörnyezetbarátabb burkolat típus, mivel több, mint 50 éves életciklussal rendelkezik a szőnyeg-, vinyl- és faburkolatok 6,10 és 15 éves életciklusával szemben. 

6. BEÉPÍTHETŐSÉG

Az élőmunka költségessége miatt egyre fontosabb szemponttá válik, hogy egy építőipari alapanyag beépítése a lehető legegyértelműbb és legkönnyebben legyen. A kerámiaburkolatok használata esetén a legkedvezőbb az aljzat nedvességszázaléka és legmegengedőbb az aljzategyenlőtlenségek tekintetében is a kivitelezésük. A kerámialapok megfelelő rétegrendi kialakítás esetén hosszútávon biztonságosan használható, könnyen karbantarthatóm, szilárd, sík és ellenálló felületet biztosítanak.

7. BIZTONSÁG

Ugyan vannak olyan meleg és félmeleg burkolatok amelyek bizonyos fokú csúszásgátlással rendelkeznek ezek az idő múlásával elkopnak főleg akkor, ha magas forgalmú területről van szó, például, repterek, pályaudvarok. A SFERA Kerámia gyárcsoportjai R9-R10-R11-R12 cipős és A, B és C  mezítlábas csúszásgátlási tulajdonsággal rendelkeznek. SAFETOUCH felületi megmunkálású lapjaink magas R11 csúszásgátlás szinte sima lapfelülettel képesek megoldani ez a forradalmian új technológia megoldást jelent a csúszásgátlásra könnyű takaríthatóság mellett.

8. ESZTÉTIKA

Bizonyára elfogultak vagyunk, de ezt engedjétek meg nekünk, több, mint 20 éve foglalkozunk kerámiaburkolatokkal és még mindig meg tudnak lepni minket gyártóink gyönyörűbbnél gyönyörűbb és élethűbb mintázatú kollekcióikkal. A SFERA Kerámia gyárcsoportjai rendkívül széles szín és méretválasztékban megszámlálhatatlan alternatívát kínálnak fa, kő, márvány és betonhatású valamint színes és fekete-fehér  kerámialapokból.

Láthatod, hogy kerámia lapjaink amellett hogy páratlan esztétikai élményt nyújtanak kiemelkedő műszaki tulajdonsággal rendelkeznek. Azonos designtartalommal számos vastagságban, méretben és felületi megmunkálással készülnek így lakossági és közületi felhasználás esetén is sokoldalúan használhatóak beltéri fal- és padlóburkolatként, kültéri padlóburkolatként és homlokzatburkolatként egyaránt kompromisszumok nélkül.

Oszd meg másokkal cikkünket: